Logo i2Tandartsen transparant

Mondhygiëne

Laat Uw Tanden Stralen met Professioneel Bleken bij i2tandartsen

Mondhygiëne

De een kan snoepen wat hij wil, slordig of niet poetsen en vervolgens nooit gaatjes hebben. De ander poetst drie keer per dag, flost, gebruikt geen zoetigheden, gaat elk half jaar naar de tandarts en heeft altijd gaatjes. Vaak ligt dat aan de speekselsamenstelling en de bacteriënopbouw in de mond. Vooral de zogenaamde tandplak zorgt voor tandbederf. Onze mondhygiënisten en preventieassistenen kunnen u met raad en daad ter zijde staan, om tandbederf zoveel mogelijk tegen te gaan. Buiten tandbederf is een slechte adem, werkelijkheid of ingebeeld(!), een bron van ellende voor velen. Ook dat heeft te maken met bacteriën in de mond. Mondhygiëne speelt hierbij een grote rol.

computer-with-teeth-data.png

Specialisatie

Bleken bij een specialist

dentures.png

Natuurlijk effect

Houdt een gezonde witte glimlach

tooth-brushing.png

Schone witte tanden

Zonder een gele tint

Gingivitis En Parodontitis

Eén van de belangrijkste plaatsen in uw mond om uw gebit gezond te houden, is de overgang van tand naar tandvlees. Wanneer er nu veel plak aanwezig is op deze overgang, dan zal het tandvlees ontstoken raken. Het wordt rood en ziet er opgezwollen uit. Wanneer u poetst of erop drukt, gaat het bloeden. Dit heet gingivitis. Wordt de tandplak verwijderd, en gebruikt u naast het poetsen met een fluoridetandpasta ook nog hulpmiddelen zoals ragers, tandenstokers e.d. om de tandplak elke dag te verwijderen, dan zal deze tandvleesontsteking snel genezen zijn. U kunt dat gemakkelijk controleren: gezond tandvlees is lichtroze van kleur en ligt mooi stevig om uw tanden en kiezen heen. En, het bloedt niet wanneer u poetst. Wordt de gingivitis echter niet behandeld, dan kan deze toestand verergeren, waardoor de vezels waarmee de tand vastzit in het kaakbot, kapot gaan. Zelfs het kaakbot kan worden ‘afgebroken’. De ruimte die er tussen tandvlees en kaakbot ontstaat (pocket) doordat de vezels daar zijn verdwenen, vult zich vervolgens met tandplak en tandsteen. De vergaande tandvleesziekte die dan ontstaat, heet parodontitis en tast dus het fundament van uw tanden en kiezen aan. Wanneer tandplak en tandsteen niet worden verwijderd, dan gaan tanden en kiezen loszitten. Ze kunnen uitvallen, of moeten worden getrokken omdat het fundament te ver weg is.

Poetsen, Flossen En Tongreinigen

Daarom is het belangrijk om op de goede manier te rageren en te poetsen, tandenstokers gebruiken en uw tong te reinigen. Allemaal zaken die de mondhygiënist en preventieassistent u kan leren. Tandsteen is dus nooit onschuldig, maar kan een voorbode zijn van heel nare ontwikkelingen. Tandsteen is niets anders dan verharde tandplak. Heel vaak kunt u tandplak niet ontdekken met het blote oog, omdat het dezelfde kleur heeft als uw tanden. Tanden en kiezen met tandplak voelen echter wel ruwer aan. Maar tandplak tussen uw gebitselementen is nauwelijks te zien en te voelen. Onze mondhygiënisten kunnen op een deskundige manier tandsteen verwijderen en u vertellen wat u kunt doen om dit zoveel mogelijk te voorkomen.

Hoe Voorkom Ik Tandplak?

Regelmatig een bezoek aan de mondhygiënist is daarom geen overbodige luxe, maar kan het behoud zijn van een gezond gebit, gezond tandvlees en kaakbot. Want alleen een op het oog stralend gebit, zegt nog niet altijd alles over de gezondheid van het geheel, en dat begint bij de basis, dus bij de mondhygiënist.

Indien nodig wordt u door uw tandarts verwezen naar een preventieassistent of een mondhygiënist. U kunt ook zelf aangeven dat u uw gebit gereinigd wilt hebben. Een preventieassistent richt zich op preventie van tandvleesproblemen, het verwijderen van tandsteen, het schoonmaken van het gebit en geeft u tevens uitleg over hoe u uw gebit zo lang mogelijk gezond en mooi kan houden.

U wordt naar de preventie assistent verwezen indien:

  • uw gebit tandsteen, plaque en aanslag heeft en een gebitsreiniging nodig heeft;
  • uw tandvlees ontstoken is en om deze reden bloedt, maar er nog weinig of geen botverlies rond de wortels van uw tanden of kiezen is opgetreden;
  • voorlichting, in combinatie met uitleg over het gebruik van tandenborstels, stokers, floss, tongreinigers e.d. uw mondhygiëne kan verbeteren. Een goede instructie is voor zowel kinderen als volwassenen van belang;
  • u het zelf op prijs stelt om regelmatig aanslag en/of tandsteen te laten verwijderen om esthetische redenen.


Wanneer bij u de tandvleesziekte parodontitis wordt geconstateerd, zult u verwezen worden naar een mondhygiënist. Uw tandvlees is ontstoken en geïnfecteerd. De bacteriën die deze infectie veroorzaken tasten de vezels aan waarmee de tanden verankerd zijn in het kaakbot. De mondhygiënist zal de situatie van uw tandvlees uitgebreid in kaart brengen en deze met u bespreken. Aan de hand van dit onderzoek wordt met u een behandelplan opgesteld zodat u weet hoeveel afspraken u nodig heeft en wat de kosten zullen zijn.

 

Afspraakformulier

Vul onderstaande formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op

Alles voor optimale tandgezondheid

Maak een afspraak

Openingstijden

Maandag - Woensdag

08.00 - 16.30

Donderdag

08.00 - 20.15

Vrijdag - Zaterdag

09.00 - 16.30

Pauzes op Vrijdag - Zaterdag

12.30 - 13.00

Waarom kiezen voor i2Tandartsen?

Onze Voordelen

boy-patient.png

Ervaren Specialisten

i2Tandartsen beschikt over een divers team van tandheelkundige professionals.

medical-prescription.png

Uitgebreide aanbod diensten

Waaronder tandzorg, mondhygiëne, preventie en specialismen.

dental-chair.png

Schone & vertrouwde omgeving

De praktijk van i2Tandartsen voldoet aan alle hygiëne standaarden 

dental-schedule.png

Ruime openingstijden

Flexibele afspraakmogelijkheden, waaronder avond- en weekendafspraken

Wat Klanten Van Ons Vinden​

Bekijk al onze Reviews

Gemiddeld 4 sterren op basis van alle Google Reviews. Benieuwd wat onze klanten over ons vertellen?