Logo i2Tandartsen transparant

Vullingen

Laat uw tanden stralen met professionele vullingen bij i2tandartsen

Vullingen & gaatjes

Het plaatsen van vullingen is een veelvoorkomende procedure bij i2tandartsen in Oss. Onze vakkundige tandartsen gebruiken moderne materialen en technieken om gaatjes efficiënt en pijnloos te behandelen. Wij zorgen ervoor dat uw vulling niet alleen functioneel is, maar ook esthetisch aansluit bij de rest van uw gebit.

computer-with-teeth-data.png

Specialisatie

Vullingen geplaatst door een specialist

dentures.png

Natuurlijk effect

Houdt een gezonde witte glimlach

tooth-brushing.png

Schone witte tanden

Zonder gaatjes en aanslag 

Wat zijn gaatjes?

Gaatjes worden veroorzaakt door bacteriën die zich aan het oppervlak van uw tanden en kiezen hechten. Naarmate de bacteriën zich vermenigvuldigen en groeien, vormen ze een witachtig laagje dat tandplak wordt genoemd. Als tandplak niet wordt verwijderd, worden er zuren afgescheiden die kleine gaatjes in het oppervlak van het tandglazuur maken. Naarmate de gaatjes groter worden, groeien ze uiteindelijk uit tot één groter gat (cariës).

Vullingen:

Een gaatje in je gebit moet worden gevuld om ervoor te zorgen dat het gaatje niet groter wordt en pijn gaat doen. Als je een gaatje hebt, boort de tandarts ook een gaatje. De tandarts haalt als het ware het zieke deel vol met zacht weefsel weg.
Het vullen van tanden en kiezen is een van de voornaamste bezigheden van de tandarts.

Meerdere vullingen in een tand:

Een tand bestaat uit verschillende vlakken, denk bijvoorbeeld maar een dobbelsteen, deze heeft ook meerdere kanten / vlakken. De bovenkant van een tand en met name de kies, heeft ook nog meerdere kleine vlakjes. Aan verschillende vlakken kunnen gaatjes ontstaan die gevuld moeten worden.

Etsen en onderlaag:

Etsen houdt in dat het tandoppervlak met een speciaal zuur wordt ruw gemaakt. Als het oppervlak ruw wordt gemaakt, wordt het makkelijker voor het vulmateriaal om zich aan het glazuur te hechten. Dit voorkomt dat de vulling er weer snel uitvalt.
Door het ruw maken van het tandoppervlak wordt de bescherming van de tand minder en zal de tand gevoeliger kunnen worden voor prikkels van buitenaf (bijvoorbeeld koude en warmte). Daarom wordt in de meeste gevallen ook een onderlaag aangebracht die voorkomt dat deze prikkels de zenuw bereiken.

Verdoving:

Als de tandarts een behandeling moet uitvoeren die pijnlijk kan zijn, zal er in de meeste gevallen voorgesteld worden om te verdoven. De verdoving bestaat uit een klein prikje, waarna de tand verdoofd wordt en er geen pijn meer te voelen is. Als de verdoving eenmaal werkt, voelt je wang of lip vaak dik aan en heb je het gevoel dat je moeilijker kunt praten en eten of drinken. Dit gevoel verdwijnt weer nadat de verdoving is uitgewerkt, meestal één of enkele uren na de behandeling. Zie je erg tegen de prik op, dan kun je vragen of de tandarts het eerst wil proberen zonder verdoving. Wordt de pijn te hinderlijk, dan kan de tandarts op jouw verzoek alsnog verdoving geven.

Afspraakformulier

Vul onderstaande formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op

Alles voor optimale tandgezondheid

Maak een afspraak

Openingstijden

Maandag - Woensdag

08.00 - 16.30

Donderdag

08.00 - 20.15

Vrijdag - Zaterdag

09.00 - 16.30

Pauzes op Vrijdag - Zaterdag

12.30 - 13.00

Waarom kiezen voor i2Tandartsen?

Onze Voordelen

boy-patient.png

Ervaren Specialisten

i2Tandartsen beschikt over een divers team van tandheelkundige professionals.

medical-prescription.png

Uitgebreide aanbod diensten

Waaronder tandzorg, mondhygiëne, preventie en specialismen.

dental-chair.png

Schone & vertrouwde omgeving

De praktijk van i2Tandartsen voldoet aan alle hygiëne standaarden 

dental-schedule.png

Ruime openingstijden

Flexibele afspraakmogelijkheden, waaronder avond- en weekendafspraken

Wat Klanten Van Ons Vinden​

Bekijk al onze Reviews

Gemiddeld 4+ sterren op basis van alle Google Reviews. Benieuwd wat onze klanten over ons vertellen?