Logo i2Tandartsen transparant

sealen

Laat Uw Tanden Stralen bij i2tandartsen

sealen

Het Engelse woord sealen betekent afdekken of verzegelen. Bij de tandarts betekent sealen dat de putjes en groeven in de kauwvlakken van de kiezen worden afgedekt met een dun laagje kunsthars. Zo’n afdeklaag heet een sealant.

computer-with-teeth-data.png

Specialisaties

Sealen door een specialist

dentures.png

Natuurlijk effect

Houdt een gezonde witte glimlach

tooth-brushing.png

Schone witte tanden

Zonder een gele tint of aanslag

Waarom Sealen?

In de kauwvlakken van de kiezen zitten vaak diepe en smalle putjes en groeven. Daarin kunnen zich bacteriën en voedselresten verborgen blijven. De haren van de tandenborstel en fluoride-houdende spoelmiddelen kunnen niet in deze putjes en groeven komen waardoor deze niet gereinigd worden. Daardoor is er een groot risico dat er in de putjes en groeven gaatjes ontstaan. Door in een vroegtijdig stadium de putjes en groeven af te dekken met een sealant, kunnen daar geen bacteriën en voedselresten inkomen. Zo wordt het risico op gaatjes in de kauwvlakken van de kiezen voorkomen.

De behandeling

Voordat een kauwvlak wordt geseald, wordt de kies eerst goed gereinigd met een borsteltje en polijstpasta. Om contact met speeksel te voorkomen, wordt de kies vervolgens drooggelegd met wattenrollen. De sealant hecht het beste vast aan een ruw oppervlak. Om het kauwvlak ruw te maken, wordt daarop met een penseeltje of een spuitje een zuur aangebracht. Na een inwerktijd van 15 tot 20 seconden wordt het zuur met water van het kauwvlak afgespoeld en de kies wordt weer gedroogd. Vervolgens wordt de sealant met een penseeltje aangebracht op het droge kauwvlak. De sealant wordt vanzelf hard, of wordt hard gemaakt door er met een blauwe lamp op te schijnen. Tenslotte wordt gecontroleerd of de lak goed op zijn plaats zit. Sealants blijven over het algemeen jarenlang zitten.

Bij wie en wanneer?

Juist op het moment dat de kiezen volledig zijn doorgebroken, ontstaan de meeste gaatjes. Uw tandarts zal dus het liefste op dat moment de kauwvlakken van de kiezen sealen.
Daarom zullen sealants meestal bij kinderen worden aangebracht. Niet bij alle kinderen is sealen zinvol, omdat niet alle kinderen diepe en smalle putjes en groeven in de kauwvlakken hebben. Bij uitzondering wordt er ook bij volwassenen nog wel geseald; dit gebeurt als er duidelijke aanwijzingen zijn dat er gaatjes zullen ontstaan in de kauwvlakken.

De voordelen van sealen

Het grootste voordeel van sealen is dat er in de kauwvlakken van de behandelde kiezen geen gaatjes meer kunnen ontstaan. De lak is vrijwel onzichtbaar en de behandeling is volledig pijnloos. Kinderen zullen het sealen over het algemeen heel goed accepteren.

De nadelen van sealen

Er zijn geen nadelige consequenties van sealen., Tandweefsel wordt namelijk niet aangetast. Sommige kinderen vinden het alleen een beetje spannend.

Afspraakformulier

Vul onderstaande formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op

Alles voor optimale tandgezondheid

Maak een afspraak

Openingstijden

Maandag - Woensdag

08.00 - 16.30

Donderdag

08.00 - 20.15

Vrijdag - Zaterdag

09.00 - 16.30

Pauzes op Vrijdag - Zaterdag

12.30 - 13.00

Waarom kiezen voor i2Tandartsen?

Onze Voordelen

boy-patient.png

Ervaren Specialisten

i2Tandartsen beschikt over een divers team van tandheelkundige professionals.

medical-prescription.png

Uitgebreide aanbod diensten

Waaronder tandzorg, mondhygiëne, preventie en specialismen.

dental-chair.png

Schone & vertrouwde omgeving

De praktijk van i2Tandartsen voldoet aan alle hygiëne standaarden 

dental-schedule.png

Ruime openingstijden

Flexibele afspraakmogelijkheden, waaronder avond- en weekendafspraken

Wat Klanten Van Ons Vinden​

Bekijk al onze Reviews

Gemiddeld 4 sterren op basis van alle Google Reviews. Benieuwd wat onze klanten over ons vertellen?

Blogs

Wil jij meer weten over

blog-4.jpg

Blog 1

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

about-us2.jpg

Blog 2

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

gallery-3.jpg

Blog 3

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.