Logo i2Tandartsen transparant

Kinderen bij de Tandarts

Bij i2 tandartsen laten wij de tanden van uw kinderen stralen. Onze specialisten zijn opgeleid om op de juiste manier met de angst van kinderen om te gaan. 

 

blog-4.jpg
March 4,2023 - 3 min read

Tips Voor Een Positieve Eerste Ervaring

Het eerste tandartsbezoek van je kind kan zowel voor jou als voor je kind spannend zijn. Het is belangrijk om deze ervaring zo aangenaam mogelijk te maken, zodat je kind geen angst ontwikkelt voor toekomstige bezoeken. Hier zijn enkele tips en adviezen om je kind voor te bereiden op een bezoek aan de tandarts.

Wanneer naar de Tandarts?

Het is aan te raden om het eerste tandartsbezoek te plannen rond de eerste verjaardag van je kind, of zodra het eerste tandje doorkomt. Een kindvriendelijke tandarts, bij voorkeur een pedodontist, is een goede keuze.

Voorbereiding op het Tandartsbezoek

Bereid je kind voor door op een eenvoudige en positieve manier uit te leggen wat een tandarts doet. Vermijd negatieve woorden zoals “pijn”. Gebruik boeken en video’s om je kind te helpen begrijpen wat er gaat gebeuren. Een rollenspel met een knuffel kan ook helpen om je kind gerust te stellen.

Tijdens het Tandartsbezoek

Blijf kalm en positief tijdens het bezoek, want kinderen nemen emoties van hun ouders over. Neem een favoriet speeltje mee om je kind af te leiden en te troosten. Beloon je kind na afloop voor hun moed en goed gedrag.

Wat Te Verwachten bij de Eerste Controle

De eerste controle bestaat meestal uit een inspectie van de tanden en het tandvlees, en soms een zachte reiniging. Stel vragen aan de tandarts over de mondgezondheid van je kind en vraag om advies over voeding en poetsgewoonten.

Thuiszorg en Routine

Goede mondzorg begint thuis. Begin met poetsen zodra het eerste tandje doorkomt en leer je kind vanaf twee jaar te flossen. Beperk de suikerinname en bied gezonde snacks aan. Plan regelmatige tandartsbezoeken om de mondgezondheid van je kind te monitoren.

Conclusie

Een positieve tandartsbeleving begint met de juiste voorbereiding thuis en eindigt met een zelfverzekerd kind. Dit legt de basis voor een leven lang goede mondgezondheid.

blog-1.jpg
I2Tandartsen - Teamleden - Birgit

Anatasha H

Birgit van den Hogen

Andere blogs

Blog 1

Blog 1

Hello world!

Lees ook

Gerelateerde Blogs

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post.…

Blog 1

Kinderen bij de Tandarts Lorem ipsum dolor sit…

Blog 1

Kinderen bij de Tandarts Bij i2 tandartsen laten…